1403/9/22
چطور زبان هندی یاد بگیریم؟

چطور زبان هندی یاد بگیریم؟

در این نوشته قصد دارم در مورد یادگیری زبان هندی با شما صحبت کنم و روش‌ها و تجربیات خود را در این زمینه با شما به اشتراک بگذارم. شاید برخی از این روش‌ها یا تجربیات برای شما مفید باشند و برخی نیز برای شما کاربردی نداشته باشند.

به یاد داشته باشید که نوشته‌های من لزوماً مبنای علمی ندارند و بر اساس مشاهدات و تجربیات نگاشته شده‌اند و حتماً به این نکته توجه کنید شاید نتوان این موارد را به همه‌ی افراد تعمیم داد. ولی شاید به صورت کلی بتوان از این مطالب بهره برد.

این نوشته شامل موارد متعدد و حتی درد دل‌ها و راهکارهای گوناگونی خواهد بود و شاید گاهی حرف‌های به ظاهر تندی هم در این بین نوشته شده باشد و اگر چه ممکن است این نوشته کمی طولانی شود و حتی در زمان‌هایی نیاز به به‌روزرسانی داشته باشد، با این حال تصور می‌کنم ارزش این را داشته باشد که برای آن وقت صرف کنم و شما هم آن را مطالعه نمایید.

 

چطور یک ماهه زبان هندی را کامل یاد بگیرم؟

دوست خوبم، تا جایی که من اطلاع دارم، یادگیری زبان یک پروسه‌ی زمان‌بر است. اما می‌توان یک زبان را در حد نیاز در زمان کوتاه‌تری فرا گرفت. اما نه به صورت کامل. مگر اینکه شما قابلیت‌های ویژه‌ای داشته باشید و به اصطلاح بسیار خاص باشید. اما من در اینجا در مورد عموم مردم صحبت می‌کنم و کاری به افراد خاص و بسیار باهوش ندارم.

 

یادگیری صفر تا صد؛ دروغ یا واقعیت؟

ساده بگویم، چیزی به عنوان صفر تا صد وجود ندارد و هیچ کس نمی‌تواند صفر تا صد زبان هندی را به شما آموزش دهد. آن هم در چند ماه. اگر زبان مادری شما فارسی است، خودتان با خودتان حساب و کتاب کنید که تا چه حد به زبان فارسی مسلط بوده‌اید و آیا همین حالا می‌توانید ادعا کنید که صفر تا صد زبان فارسی را می‌دانید؟!

به احتمال بسیار زیاد پاسختان خیر است. مگر اینکه واقعاً یک مورد خاص و استثنایی باشید.

در مورد زبان هندی نیز این مورد صد چندان دشوار است و نباید دنبال یادگیری صفر تا صد باشید و کسی که به شما وعده‌ی صفر تا صد می‌دهد، قصد فریب شما را دارد. هدفی که شما باید در مرحله‌ی اول به دنبال آن باشید، مکالمه در حد موارد روزمره و مورد نیاز است. اگر به این هدف دست پیدا کردید، یک قدم بسیار مهم برداشته‌اید و کار را برای مراحل بعدی و پیش روی خود، بسیار ساده‌تر نموده‌اید.

 

کلاس بروم یا خودم شروع به یادگیری زبان هندی کنم؟

یقیناً پیشنهاد من این است که اگر کلاس مناسبی می‌شناسید یا کسی را دارید یا می‌توانید پیدا کنید تا به شما آموزش دهد، این فرصت را به هیچ وجه از دست ندهید. چون علاوه بر اینکه در هزینه‌ی زمانی و مالی خود بسیار صرفه‌جویی کرده‌اید، این کار باعث پیشرفت بسیار سریع‌تر شما خواهد شد.

اما اگر واقعاً به هر دلیلی این کار برای شما مقدور نیست، سعی کنید از منابع زبان اصلی که به آموزش زبان هندی پرداخته‌اند استفاده کنید. اگر با زبان انگلیسی نیز آشنایی مناسبی داشته باشید، کار برای شما ساده‌تر هم خواهد بود.

 

چرا از منابع اصلی، جهت یادگیری زبان هندی شروع کنم؟

چون عمده محتوای فارسی که قرار است به دست شما برسد از همین منابع استخراج می‌شود، با این تفاوت که در این بین دستخوش تغییرات و اشتباهات زیادی شده است و آن چیزی که باید باشد نیست. متأسفانه در طول این مدت با موارد زیادی روبرو شده‌ام که اشخاص مختلف با عناوین مختلف اقدام به برگزاری کلاس‌های زبان هندی نموده‌اند و ادعاهایی فرای واقعیت دارند. این کار از چند جهت باعث صدمه خواهد شد.

1- زمان شما به هدر می‌رود.

2- شروع یادگیری شما با اشتباهات بزرگ و عدیده همراه خواهد بود که شاید در آینده اصلاح آن‌ها دشوار باشد.

(به یاد داشته باشید از شما به عنوان یک زبان‌آموز انتظار نمی‌رود که همه چیز را بدانید یا فارغ از اشتباه باشید، اما از کسی که خود را مدرس می‌نامد، انتظار می‌رود حداقل مواردی را که ارائه می‌کند صحیح و درست باشند و باعث گمراهی زبان‌آموزان نشوند)

3- پول شما به هدر می‌رود.

4- موارد بالا باعث سرخوردگی و دل‌زدگی شما خواهد شد.

 

یادگیری زبان هندی را از کجا شروع کنم؟ 

برای شروع یادگیری زبان هندی، من پیشنهاد می‌کنم مسیر زیر را طی کنید:

1- خط هندی را یاد بگیر: ابتدا خط هندی یا الفبای هندی یا دوناگری یا سنسکریت یا هر چیزی که دوست داری به آن بگویید را یاد بگیرید. این مورد شاید کلید موفقیت شما در مراحل بعدی باشد و به شدت یادگیری را برای شما ساده و لذت‌بخش کند.

اما اگر نمی‌خواهید خط را یاد بگیرید و فکر می‌کنید که بی‌ارزش است و وقت شما را تلف می‌کند و... انتخاب با خود شماست و شما مختارید. من تجربه و نظر خودم را گفتم و هنوز هم به شدت اعتقاد دارم که یادگیری خط هندی، کلید موفقیت شماست.

در عین حال برخلاف تصور نادرست بسیاری از افراد، اگر تلاش کنید، یادگیری الفبای هندی، زمان زیادی را از شما نخواهد گرفت. علاقه می‌خواهد و تمرین و صرف زمان مناسب.

من در دوره‌ی ویدیویی رایگان آموزش و یادگیری خط و الفبای زبان هندی، تمام تلاشم را کرده‌ام که در طی چند جلسه‌ی کوتاه به ساده‌ترین شکل ممکن که می‌دانسته‌ام، آنچه را که نیاز دارید به شما بگویم. پس فرصت را از دست ندهید و همین حالا شروع کنید.

2- گرامر زبان هندی را یاد بگیر: بعد از یادگیری خط، نوبت آن است که سعی کنید ساختارهای گرامری زبان هندی را یاد بگیرید. این کار اجباری نیست. اما باعث درک هر چه بیشتر و بهتر شما از زبان هندی می‌شود و به پیشرفت سریع‌تر شما کمک می‌کند.

معجزه‌ای که بعد از یادگیری گرامر برای شما رخ می‌دهد برایتان هیجان‌انگیز خواهد بود. شما متوجه خواهید شد که بیشتر از گذشته متوجه عبارات و اصطلاحات فیلم‌ها می‌شوید.

3- داستان بخوان: در کنار یادگیری گرامر، اقدام به خواندن داستان‌های بسیار ساده و کوتاه کنید که برایتان جذابیت داشته باشد. سعی کنید این داستان‌ها را بلند بلند بخوانید. چه اشکالی دارد که اشتباه هم بکنید. یادتان باشد پیشرفت به یکباره حاصل نمی‌شود و در گذر زمان شما متوجه پیشرفت خود خواهید شد.

اشتباه هم بخشی از مسیر است و اتفاقاً باعث لذت بیشتر شما در آینده خواهد شد. پس بدون ترس پیش بروید، اما اصولی.

حتی پیشنهاد می‌کنم صدای خود را ضبط کنید تا در گذر زمان به وضوح شاهد تغییرات خود باشید. هم فال است و هم تماشا.

4- فیلم ببین: فیلم‌های هندی و ترانه‌های هندی ببینید و بشنوید. البته اگر این کار برای شما جذاب است، اقدام به انجام این کار بکنید. دیدن فیلم‌ها و ترانه‌های هندی، باعث می‌شود لغات و کلمات جدید را یاد بگیرید و ذهنتان به چالش کشیده شود و کلمات و جملات و ساختارهای جدیدی یاد بگیرید.

اگر بتوانید از فیلم‌ها و ترانه‌های قدیمی شروع کنید، به نظرم تأثیر دو چندانی برایتان خواهد داشت.

روش دیدن فیلم و ترانه: پیشنهاد می‌کنم ابتدا فیلم‌ها و ترانه‌ها را با زیرنویس موردنظرتان ببینید و سپس در بازه‌ی دیگری بدون زیرنویس اقدام به مشاهده نمایید. این کار می‌تواند فوق‌العاده باشد.

5- از روش و سیستم جعبه‌ی لایتنر استفاده کن: جعبه‌ی لایتنر یک ابزار کمکی بسیار مفید در یادگیری است. من از این روش برای یادگیری واژگان انگلیسی استفاده می‌کنم و به شدت از آن رضایت دارم. البته جعبه‌ی لایتنر من فیزیکی نیست و نرم‌افزاری است. اما شما می‌توانید از انواع مختلف آن اعم از فیزیکی و نرم‌افزاری استفاده کنید. احتمالاً با یک گوگل کردن، نمونه اپلیکیشن‌های رایگان و غیررایگان مناسبی خواهید یافت. اگر چنین کاری کردید و موارد مناسبی یافتید حتماً موارد را با من به اشتراک بگذارید تا پس از بررسی در اینجا عنوانشان را ذکر کنم تا بقیه نیز استفاده کنند.

6- اخبار هندی بخوان: من خیلی کم این کار را انجام می‌دهم. ولی می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد. مثلاً بی‌بی‌سی هندی یا خبرگزاری‌های زیادی وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. حتی خبرگزاری‌هایی که اخبار زرد بالیوودی را منتشر می‌کنند در اینجا برای شما بسیار مفید خواهند بود و می‌توانید به صورت استثناء اخبار هندی آن‌ها را جهت یادگیری دنبال کنید و لذت ببرید.

 

بهترین راه برای یادگیری و بالا بردن دامنه‌ی لغات زبان هندی چیست؟

دنبال روش‌های بسیار سریع نباشید. چیزی را که خیلی سریع یاد بگیرید، احتمالاً به همان سرعت هم از یادتان خواهد رفت.

روش‌هایی مثل کدینگ که در ایران برای یادگیری زبان انگلیسی رایج است به نظرم به هیچ وجه روش‌های مناسب و استانداردی نیستند و فقط جنبه‌ی تبلیغاتی دارند و فقط جیب اساتیدی را پر می‌کند که این روش را تدریس می‌نمایند. در حقیقت و به احتمال زیاد، افرادی که احساس می‌کنند که روش کدینگ برای آن‌ها مؤثر بوده و برایشان معجزه کرده، در حالت عادی هم می‌توانسته‌اند لغات را به خاطر بسپارند و مشکلی در این زمینه نداشته و ندارند و احتمالاً تنها تلقین اساتیدشان است که آن‌ها را به این باور رسانده که از به مدد روش کدینگ قادر به این کار بوده‌اند. (البته این نظر شخصی من است و هیچ مبنای علمی‌ای ندارد)

سعی کنید لغات را در دل جملات و داستان‌ها یاد بگیرید. یادگیری لغات و کلمات جدید در دل فیلم‌ها و ترانه‌ها هم می‌تواند جذاب و کاربردی باشد.

با دیکشنری‌ها و لغتنامه‌ها دوست باشید و از آن‌ها استفاده کنید و بهره ببرید. در کل سعی کنید جست‌وجوگر باشید و دنبال لقمه‌ی آماده نروید. وقت صرف کنید. روش‌های جست‌وجو کردن را فرا بگیرید. اگر حاضر به صرف زمان برای یافتن سؤالاتتان نباشید، چطور انتظار دارید یک زبان جدید یاد بگیرید و به دانسته‌های خود اضافه کنید؟! 

هنگام یافتن معنی کلمات، چیزهای زیادی هم یاد خواهید گرفت. مثل مترادف‌ها، متضادها، جنسیت یک کلمه و بسیاری موارد دیگر.

یک روش جالب برای به یاد سپاری بهتر کلمات می‌تواند گوگل کردن آن کلمه به صورت تصویری باشد. این کار روش جالبی است و به نوعی شاید بتوان آن را در دسته‌ی گیمیفیکیشن‌ها جای داد. از شما چه پنهان، من گاهی خودم این کار را انجام می‌دهم، حتی شده برای تفریح.

یعنی قبل از اینکه معنی کلمه را در دیکشنری پیدا کنید، آن را گوگل کرده و تصاویر مرتبط با آن را ملاحظه کنید و از روی این تصاویر حدس بزنید که کلمه چه معنی‌ای دارد.

اگر تا به اینجای کار مطلب من را خوانده‌اید، ابتدا یک خدا قوت به شما می‌گویم. چون به نظرم شما فردی هستید که به دنبال یادگیری است و برای آن زمان صرف خواهد کرد. چون بعضی‌ها حتی حوصله‌ی خواندن جملات کوتاه را هم ندارند، چه برسد به متن و نوشته‌ی طولانی من.

ولی خوشحال باشید، از اینجا به بعد داستان کمی عوض می‌شود و اگر حوصله‌ی خواندن محتوای تیتر زیر را ندارید، تا همینجا هم برای شما کفایت می‌کند. با اینکه پیشنهاد می‌کنم ادامه‌ی متن را از دست ندهید.

 

چطور باهوش باشیم و در دام شیادان یا افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند نیفتیم؟

در طی این مدت با موارد بسیار زیاد از افرادی برخورد داشته‌ام که دوره‌ای را شرکت کرده بودند و پشیمان بودند یا تازه متوجه شده بودند که آن چیزی که گفته شده حقیقت نداشته یا افرادی که اقدام به تدریس می‌کردند، آن چیزی نبوده‌اند که ادعا می‌کردند و بسیاری از موارد این چنینی.

در زیر به برخی از این موارد اشاره می‌کنم تا شاید برایتان کاربرد داشته باشد و در دام چنین افراد و شخصیت‌هایی نیفتید و وقت و سرمایه‌ی خود را هدر ندهید.

 

مورد اول: عدم دانش‌سنجی مدرسان توسط آموزشگاه‌ها

اخیراً در اینستاگرام ویدیویی را دیدم که یک آموزشگاهِ آموزش زبان‌های خارجی اقدام به انتشار آن کرده بود و مدعی آموزش انواع زبان‌ها از طریق مدرسان بسیار شده بود. طبیعتاً مدرسی که زبان هندی را آموزش می‌داد نظر من را به خودش جلب کرد. پسری جوان که با اعتماد به نفس بسیاری ساده‌ترین جمله که معرفی خودش بود را به اشتباه به مخاطبانش یاد می‌داد آن هم چه اشتباه بزرگی و آموزشگاه نیز طبیعتاً از روی ناآگاهی ایشان را از طریق همین ویدیو در صفحه‌اش پروموت کرده بود. در نهایت هم در کامنت‌ها با تشویق از سمت افراد دیگر مواجه شده بود.

اولین سؤالی که در ذهن من شکل گرفت این بود که آیا بقیه‌ی مدرسین این مرکز آموزش زبان نیز تدریسشان به همین سبک است؟! پس وای به حال زبان‌آموزانشان.

بعد از آن هم تأسف خوردم که بر اساس چه چارچوب و استانداردی یک آموزشگاه اقدام به پذیرفتن اساتید می‌کند و زمان و سرمایه‌ی مالی افراد را به بازی می‌گیرد.

حالا با همین مورد شما عمق فاجعه را دریابید، آن هم در مورد زبان هندی. وقتی آموزشگاه‌ها به این صورت عمل کنند و هیچ نظارتی نداشته باشند، دیگر چه انتظاری از افراد دیگر داریم، آن هم در فضای مجازی؟!!

پس لطفاً قبل از شروع ثبت‌نام در هر آموزشگاهی، حتماً اعتبار آن آموزشگاه را بررسی کنید و از صحت عملکردشان اطمینان حاصل نمایید.

 

مورد دوم: رزومه‌سازی و دادن اطلاعات غیر واقعی به مخاطب

سال‌هاست بحث رزومه‌سازی بسیار داغ است و یکی از رایج‌ترین راه‌ها برای فریفتن سایرین به شمار می‌رود که در ایران شدت این فاجعه بسیار است و قربانیان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد. همین الان من مدعی می‌شوم، من سید احسان رضوی با 12 سال سابقه‌ی تدریس زبان فرانسه و...

حالا چه کسی قرار است دروغ مرا افشا کند و دنبال این باشد که آیا من چنین سابقه‌ای دارم یا اصلاً مدرک من چیست یا ادعاهای من صحت دارند یا خیر یا به عبارتی چند درصد افراد به چنین چیزی اهمیت می‌دهند؟!

پس به سادگی تور خود را پهن می‌کنم و منتظر شکار زبان‌آموز می‌شوم.

اخیراً یکی از افرادی را که خیلی دورادور شناخت نسبی از ایشان داشتم و می‌دانستم تجربه و سابقه‌ای در آموزش زبان هندی و خط هندی ندارند، طی تبلیغاتی به راحتی اعلام کرده بودند که به فرض بنده فلانی‌ام با به فرض 6 سال سابقه‌ی تدریس خط هندی. به همین سادگی. به همین خوشمزگی. این یکی از ساده‌ترین نمونه‌های رزومه‌سازی است.

 

مورد سوم: بی‌اخلاقی و دام پهن کردن برای زبان‌آموز

من چند سال قبل به دلایلی حدود 6 الی 8 ماه چنل یوتیوبم را چک نکردم و بعد از اینکه مجدد به چنلم مراجعه کردم که ببینم دنیا دست کیست، با تعداد زیادی از کامنت‌ها مواجه شدم که گفته بودند چرا آموزش‌ها را ادامه نمی‌دهی و...

در کمال ناباوری دیدم فردی در زیر تک تک این کامنت‌ها زحمت کشیده‌اند و در جواب هر کامنت نوشته‌اند که «اگر می‌خواهید زبان هندی را یاد بگیرید من فلان صفحه را در اینستاگرام به شما معرفی می‌کنم که آموزش‌های بسیار خوبی دارد و به راحتی می‌توانید زبان هندی را یاد بگیرید...» و از این نوع حرف‌ها و سعی کرده بود دنبال‌کنندگان صفحه‌ی من را به سمت صفحه‌ی خود هدایت کند.

با دنبال کردن مسیر گفته شده به خانمی رسیدم که هم اکنون مخاطبان بسیاری دارند و در آنجا آموزش زبان هندی می‌دادند و از سفرهایشان به هندی می‌نوشتند و از آداب و رسوم و...

بعد کم‌کم در رابطه با نحوه‌ی ورود به بالیوود و صنعت سینمای هندی و مدلینگ و... گفته بودند و در باغ سبز را به مخاطبانی که به قولی تور کرده بودند نشان دادند و حالا دوره‌های رایگان آموزش هندی را به باد فراموشی سپرده بودند و دوره‌ی خصوصی برگزار می‌کردند.

خواستم بگویم با چنین افراد بی‌اخلاق و فرصت‌طلبی ممکن است طرف شوید، پس حسابی حواستان را جمع کنید. لزوماً افراد آن چیزی که ادعا می‌کنند نیستند.

 

مورد چهارم: توهم و سودای دیده شدن و کسب درآمد

در مورد چهارم می‌خواهم به افرادی اشاره کنم که به صورت ابتدایی چیزهایی را یاد گرفته‌اند و یا در دوره‌هایی با عنوان اینکه می‌توانند بعد از گذراندن دوره به تدریس بپردازند و کسب درآمد کنند شرکت نموده‌اند و برایشان بدیهی شده که باید به هر نحوی اقدام به تدریس نمایند و در این آشفته‌بازار از این قافله جا نمانند. نمونه‌ی این موارد در بیوتی بلاگرها و شاخ‌های مجازی نیز قابل مشاهده است که این روزها مثل قارچ از همه جا سر در آورده‌اند، با سودای شهرت و ثروت. به احتمال زیاد با این افراد مواجهه خواهید داشت یا شاید هم مواجهه داشته‌اید.

بیشتر این افراد اصرار بر چندزبانه بودن خود یا مترجم بودن خود و موارد این چنینی دارند. مثلاً یک دوره‌ی آموزشی زبان هندی را گذرانده‌اند و حالا در کنار نام خود زده‌اند، مترجم زبان هندی، مدرس زبان هندی، تدریس خصوصی زبان هندی و...

برای نمونه در یک گروه بازار سرمایه خانمی حضور داشتند که مدعی بودند فعال و مشاور بازار بورس و سرمایه‌اند و به افراد مشاوره می‌دهند. حالا در سیر نزولی بازار بورس به چه کنم چه کنم افتاده بودند و برای ساده‌ترین موارد از سایر مدیران گروه کمک می‌خواستند و حتی نتوانسته بودند حد ضررهای خود را رعایت کنند. وای به حال افرادی که از این خانم مشاوره گرفته باشند.

امیدوارم با این مثال واقعی، عمق فاجعه را درک کرده باشید.

 

مورد پنجم: دروغگویی و فریب مخاطبان و ایجاد توهم در آنان

مورد دیگر شخصی بود که اقدام به آموزش زبان هندی می‌کرد و مدعی تحصیل در کشور هند بود و داستان‌های زیادی از هند و تاریخ و مردمان آنجا می‌گفت و توانسته بود مخاطبان بسیاری هم جذب کند. در نهایت روزی بین داستان‌سرایی‌ها و گفته‌هایش اعلام کرد که اصلاً خدمت سربازی نرفته و به همین دلیل اجازه خروج از کشور ندارد (آن زمان یاد ضرب‌المثل دروغگو کم حافظه است افتادم). بعدها نیز کاشف به عمل آمد که تمرکز این فرد بر روی فریب دختران بوده و موارد متعددی از ایشان فاش شد. امیدوارم در حال حاضر راه صحیح را پیش رو گرفته باشد.

همین موارد آن زمان باعث شد من در برخورد با چنین افرادی محتاطانه عمل کنم و به قولی سرم در لاک خودم باشد و با کسی بده و بستان نداشته باشم. چون چنین افرادی باعث ایجاد بدبینی زیادی در من شده‌اند و ترجیح می‌دهم از دایره‌ی این افراد فاصله بگیرم.

 

مورد ششم: جعل عنوان جهت فریب مخاطب

من سال‌هاست که عنوان «آکادمی آنلاین آموزش زبان هندی» را برای وبسایت LearnHindi.ir برگزیده‌ام و از آن برای شناساندن وبسایتم استفاده می‌کنم. اما اخیراً موارد بسیاری به من گزارش شد و موارد بسیاری را هم خودم مشاهده کردم که متأسفانه با استفاده از این عناوین و اسامی یا اسامی بسیار بسیار مشابه اقدام به جذب مخاطب می‌کنند که از نظر من یک بی‌اخلاقی آشکار است و چند سال قبل نیز خانمی طی پیامی بنده را با یکی از این موارد اشتباه گرفته بودند و به قولی از من طلبکار بودند که بعد مشخص شد که با یکی از این فریبکاران که جعل هویت کرده‌اند، صحبت کرده بودند.

تمام این موارد حقیقی بودند و برای هر کدام چندین مثال عینی دارم. اما فقط خواستم اگر تازه دنبال یادگیری زبان هندی هستید، کمی چشم و گوشتان را باز کنید و فقط دنبال یادگیری باشید و فریب رنگ و لعاب و وعده و وعیدها را نخورید. در این مرحله قرار نیست جادویی اتفاق بیفتد. جادوی واقعی را قرار است شما با قدم‌هایی که برمی‌دارید و تلاشی که می‌کنید رقم بزنید.

 

شاید شما بگویید من فرد بی‌انصافی‌ام که از این افراد انتقاد می‌کنم و به من ارتباطی ندارد و نباید این‌گونه موارد را فاش کرد. اما من باور دارم گاه لازم است خیلی واضح و شفاف هویت حقیقی بعضی افراد را آشکار کرد تا حساب کار دستشان بیاید (به خصوص اگر روزی متن اینجا را بخوانند) تا به خودشان اجازه ندهند با سرنوشت افراد بازی کنند. با این حال من نامی از هیچکدام از این افراد نبردم. اما امیدوارم ما آنقدر باهوش باشیم که هیچوقت به چنین افرادی حتی اجازه‌ی فکر کردن به اینکه بخواهند دیگران را بازی دهند، ندهیم.

وگرنه کسب شهرت و کسب درآمد به خودی خود ایرادی ندارد و شاید هیچکدام نتوانیم منکر علاقه‌ی خود به این موارد شویم، اما داستان، داستانِ شرافت است.

 

چطور این شیادان را تشخیص دهیم؟

یکی از ساده‌ترین راه‌های تشخیص این افراد و گروه‌ها که در بالا نمونه‌هایی از آن‌ها را معرفی کردم این است که اصرار زیادی بر حرفه‌ای بودن، چند زبانه بودن، حضور در فلان کشور، سابقه‌ی تدریس فراوانشان و دانشجویان بسیارشان، استاد بودن، مدرک تحصیلی خود، تجربه و سابقه‌ی فعالیت خود دارند. همچنین اصرار دارند که ما بهترین، اولین، تنهاترین، پرمخاطب‌ترین، شناخته شده‌ترین، تنها مرجع، بزرگترین مرجع، اولین مرجع و... در فلان زمینه‌ایم.

هر گاه چنین مواردی را مشاهده کردید، باید زنگ خطر برایتان به صدا در بیاید و احتیاط کنید و دقت نمایید و اگر برایتان اثبات شد جزو دسته‌ی گفته شده‌اند، خیلی آرام از کنارشان فاصله بگیرید.

متن طولانی‌ای شد که لازم می‌دانستم آن را به رشته‌ی تحریر در آورم تا شاید حتی برای یک نفر هم مفید باشد که همین یک مورد هم شاید رسالت من را تکمیل نماید و برای من موفقیت بزرگی قلمداد شود.

این متن شاید در آینده به‌روزرسانی و ویرایش شود.

امیدوارم از متن نوشته شده استفاده برده باشید و بتواند به شما در مسیر یادگیری و انتخاب بهتر و درست‌تر، کمک کند.

در آخر باید بگویم من آنچه شرط بلاغ بود با شما گفتم...

 

سید احسان رضوی - 3 مهر 1400 (به روزرسانی 4 مهر 1400)

  • برچسب:

1 دیدگاه:

  1. Azadeh Azadeh می گوید:

    درود بر شما استاد عزیزم ❤️ خیلی تشکر بابت آموزشتون، متن روان و صادقانتون خیلی خوشحالم که پیداتون کردم در شادی و نور باشید ✨️🙏🏻

دیدگاه خود را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. *